Regionrådet Dan Sylvebo väljer att lämna sin post som ordförande i Jönköpings innebandyklubb. Foto: SVT

Sylvebo (M) hoppar av ordförandeskapet i JIK

Uppdaterad
Publicerad

Det moderata regionrådet Dan Sylvebo som tagit en timeout från politiken väljer nu även att lämna sin roll som ordförande i Jönköpings innebandyklubb. Anledningen är turbulensen kring hans person, säger Sylvebo i ett sms till SVT.

Dan Sylvebo meddelade efter ett möte i den moderata regiongruppen i tisdags kväll att han tar timeout från politiken på grund av personliga skäl. Vad dessa skäl består av är både han och hans politiska kollegor förtegna om.

Enligt uppgifter till JP.se ska det ha hållits en rad möten de senaste månaderna vad gäller Sylvebos framtid som regionråd.

Lämnar klubben direkt

Förutom sitt uppdrag som regionråd så har Sylvebo även, sedan i somras, varit ordförande i Jönköpings innebandyklubb. Tidigare i veckan uppgav han för SVT att han inte hade några planer på att lämna sitt ordförandeskap i elitklubben.

Men under fredagsmorgonen meddelar styrelsen att Sylvebo på egen begäran har valt att avgå med omedelbar verkan.

– Jag har under veckan känt att turbulensen kring mig är av en sådan omfattning att jag inte orkar med det uppdraget, säger Dan Sylvebo i en kommentar till SVT via sms.

JIK vill inte kommentera saken vidare .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.