Stefan Ilic gjorde 1-0 för Syrianska i första halvlek. Foto: Kristin Renulf/SVT

Allsvenskan dröjer för J-Södra

J-Södra lyckades inte avgöra Superettan och säkra kontraktet till Allsvenskan i kvällens match mot Syrianska. Matchen slutade 1-1, trots att hemmalaget spelade med en man mindre under de sista 20 minuterna.

Hemmalaget Syrianska tog ledningen i första halvlek efter en lång frispark av Stefan Ilic i 21:a minuten.

I andra halvlek kvitterade J-Södra genom Tommy Thelin efter 59:e minuten. Kort därefter fick Syrianskas Marco Mihajlovic en utvisning efter att ha fällt Tommy Thelin i straffområdet i 72:a minuten, laget fick spela resten av matchen med 10 spelare.

Trots flera farliga lägen lyckades inte J-Södra göra fler mål utan matchen slutade 1-1 efter 93 spelade matchminuter. Om J-Södra vunnit så hade man säkrat kontraktet till Allsvenskan nästa år. Man hade också kunnat ta sig vidare om tabelltvåan Sirius förlorat i kvällens match mot IK Frej, något som dock inte skedde: Sirius tog ledningen redan i första halvlek och vann matchen med 2-0.