Foto: SVT

Tåg körde på fällt träd – en person skadad

Uppdaterad
Publicerad

En olycka med ett persontåg inblandat har inträffat i utkanten av Vaggeryd vid lunchtid på onsdagen. Ett träd, eller en trädgren ska ha körts på av tåget och sedan slungats iväg och träffat en 14-årig flicka som skadades allvarligt.

Det är oklart precis hur olyckan inträffade men ett träd eller en del av ett träd, ska ha hamnat på spåret och blev alltså påkört av tåget och slungades iväg. Flickan var förbipasserande på en gång- och cykelväg bredvid spåret och blev träffad av trädet, eller delar av trädet.

Träd över spåret

Räddningstjänsten uppgav i ett tidigt skede att det varit trädfällning på platsen. Senare bekräftar personal från räddningstjänsten som varit på plats vid olyckan att det trädet som låg över spåret med största sannolikhet blivit omkullvräkt av vinden.

– När vi kom på plats kunde vi se att trädet var knäckt och alltså har blåst omkull och över spåret, säger insatsledare Elin Isfall.

Foto: SVT

Avtryck i marken

Trädet har alltså blivit påkört av tåget och sedan slungats iväg och oturligt nog träffat flickan som promenerade en bit bort.

– Det finns en gång- och cykelväg ett tjugotal meter bort. Man kan se hur delar av trädet har träffat först i gräset där på marken och sedan träffat flickan, säger Elin Isfall.

Flickan var vaken och talbar efter olyckan men enligt Värnamo sjukhus betecknas hennes skador som allvarliga. Hon vårdas på intensiven för sina skador. Sjukvården beskriver läget som allvarligt men stabilt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.