Martin Thörnberg lade under onsdagen ut ett instagraminlägg där han delade med sig av sina tankar efter uppbrottet från HV71. Foto: Martin Thörnbergs instagram

Känslosam Thörnberg efter beskedet från HV71 – ”ledsen och besviken”

Publicerad

För drygt en månad sedan kom beskedet att den 36-årige forwarden Martin Thörnberg inte längre får fortsätta i HV71. Nu beskriver klubbikonen sin besvikelse på instagram.

”En månad som har präglats av otroligt många känslor. Sorg, besvikelse, ilska, ovisshet, bitterhet – för att nämna några”.

Det är på dagen exakt tre år sedan Martin Thörnberg tillsammans med moderklubben HV71 tog SM-guld. Det var Thörnbergs fjärde SM-guld tillsammans med klubben han spelat 588 matcher för genom åren.

Den 25 mars tog resan slut när Martin Thörnberg tillsammans med Johan Johnsson och Oscar Sundh fick lämna klubben.

”Det har nu gått exakt en månad sedan jag fick beskedet av HV71 att jag inte får fortsätta spela i föreningen. En månad som har präglats av otroligt många känslor”, skriver forwarden på sin instagram och fortsätter senare:

”Jag har haft väldigt svårt att känna vare sig glädje eller tacksamhet fram till nu, jag har bara känt mig ledsen och besviken och det vill jag vara ärlig och erkänna”.

Ett tomt avslut

Thörnberg skriver om hur oväntat beskedet kom och hur det kändes när han plockade ihop sina saker i ett tomt omklädningsrum.

”Och lika tomt var det i arenan. Det var ingen där. Jag önskar att jag fått ta farväl på ett annat sätt. Det känns fortfarande lite overkligt”.

Efter 14 säsonger i klubben avslutar han med att tacka alla människor han stött på genom åren och beskriver hur svårt det är att sammanfatta alla år tillsammans med moderklubben.

”De innefattar i princip hela mitt vuxna liv och likaså min barndom”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.