Den tidigare styrelseledamoten i tandläkarmottagningen 24-Karat ska inte ha redovisat bokföring av miljontals kronor, enligt P4 Jönköping. Foto: TT

Tidigare styrelseledamot i 24 Karat åtalas för grovt bokföringsbrott

Uppdaterad
Publicerad

En tidigare styrelseledamot på tandläkarmottagningen 24 Karat i Sävsjö åtalas nu för grovt bokföringsbrott. Mottagningen fick stänga med omedelbar verkan 2018 efter att stora brister upptäckts.

Den tidigare styrelseledamoten på 24 Karat ska enligt åtalet inte ha redovisat bokföring på ett år. Det handlar om miljontals kronor som inte redovisats, rapporterar P4 Jönköping. Hur mannen ställer sig till brottsanklagelsen är inte känt.

Flera patienter anmälde kliniken efter att ha fått sina tänder förstörda. Därefter tvingades tandläkarmottagningen att stänga. Detta eftersom Inspektionen för vård och omsorg, IVO, granskade mottagningen och upptäckte flertal stora brister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tandläkarmottagning stänger efter vanvård

Mer i ämnet