Foto: IVO/TT

Tandläkare från nedstängda 24 Karat jobbar vidare 

Publicerad

Trots att tandvårdskliniken 24 Karat i Sävsjö stängdes akut för drygt ett år sedan efter att stora vårdbrister uppdagats, arbetar tandläkare från kliniken vidare utan att deras legitimationer har prövats.

Det är P4 Jönköping som gjort en granskning som bland annat visar att flera av tandläkarna har öppnat egna kliniker och andra jobbar vidare på privata kliniker eller inom folktandvården. 

Tandvårdskliniken stängdes efter att Inspektionen för vård och omsorg, IVO, upptäckt allvarliga brister i vården. Patienter fick felaktiga och onödiga behandlingar och kliniken kunde få ut miljontals kronor från tandvårdsstödet. 

IVO uppger till P4 Jönköping att tandläkarna kan jobba vidare eftersom det saknas tillräckliga bevis mot dem. Flera journaler saknas från kliniken och den dokumentation som finns är bristfällig. Men en utredning pågår. 

Många patientanmälningar mot 24 Karat Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tandläkarmottagning stänger efter vanvård

Mer i ämnet