Tommy Kvelstad var en av dem som hörde skotten, i klippet hör du honom berätta mer om det. Foto: SVT/Johannes Tolf

Tommy Kvelstad hörde skott avlossas i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Söndagens skjutning i Värnamo inträffade mitt på eftermiddagen i ett område med flerfamiljshus. Enligt polisen blev flera personer vittnen till händelsen. Tommy Kvelstad var en av dem som hörde skotten.

Tommy Kvelstad berättar att han först trodde att det var gevärsskott som avlossades eftersom skyddsjakt har pågått i området.

– Jag hörde ett par skarpa smällar, men så tittade jag ut och såg flera personer vid en bil.

Våldsvågen i Värnamo

Han berättar att det snabbt kom flera poliser till platsen.

Gott utredningsläge

Under måndagen vårdades den skottskadade mannen för livshotande skador. Tre män sitter anhållna misstänkta för grovt vapenbrott och försök till mord.

Enligt lokalpolisområdeschef Håkan Boberg, ser utredningsläget gott ut bland annat eftersom det finns flera vittnen till händelsen. Men han vill inte kommentera om något vapen har hittats.

Håkan Boberg är lokalpolisområdeschef i Värnamo. Foto: SVT/Johannes Tolf

Håkan Boberg ser allvarligt på att den här typen av brott skett öppet mitt bland människor en vanlig söndagseftermiddag.

– Det är oförsvarligt att det sker på en plats där andra skulle kunna komma till skada. Vi ser mycket allvarligt på den här händelsen.

I klippet ovan hör de Tommy Kvelstad och Håkan Boberg berätta mer om skjutningen i Värnamo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet