Tonåring spottade på poliser vid ingripande

Uppdaterad
Publicerad

En kille i övre tonåren är misstänkt för ringa narkotika brott, våldsamt motstånd och förgripelse mot tjänsteman sedan han gjort motstånd och spottat mot poliser vid ett ingripande i Gislaved natten mot tisdag.

Det var vid 01-tiden som en polispatrull träffade på en ung man på Västergatan i Gislaved. Den unge mannen blev aggressiv när poliserna tog kontakt med honom och de uppfattade att tonårskillen var påverkad av droger, skriver polisen på sin hemsida.

Spottluva över huvudet

När de skulle ta med honom för provtagning blev han våldsam och satte sig i motvärn. Han spottade på poliserna under ingripandet och poliserna satte då handfängsel och en spottluva över huvudet på tonårskillen.

Den unge mannen är nu misstänkt för ringa narkotikabrott, våldsamt motstånd och förgripelse mot tjänsteman. Han frigavs efter provtagning och förhör eftersom det inte fanns skäl för ett anhållande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.