Jennie Saxfeldt väljer att lämna sina politiska uppdrag för moderaterna. Foto: Erik Hellquist

Toppmoderat lämnar politiken 

Publicerad

Kommunfullmäktiges ordförande i Tranås Jennie Saxfeldt (M) lämnar sitt uppdrag. En av anledningarna uppges vara hur den tidigare kommundirektören avskedades. 

Jennie Saxfeldts har beslutat sig för att lämna alla sina politiska uppdrag för moderaterna. Hon uppger som skäl att lojaliteten till partiet är försvagad.

– När jag gick med i moderaterna så gav jag min lojalitet till partiet. I dag känner jag att min lojalitet är försvagad och det rimligaste är då att jag kliver av. Jag kan inte ställa mig bakom hur revisorernas bedömning av jävsituationen hanteras och på det sätt som avskedandet av kommundirektören gick till, skriver Saxfeldt i ett mejl.

Kritik från revisorerna

Det var i slutet av augusti som kommundirektören Karin Semberg sades upp med omedelbar verkan. Enligt Tranås kommun berodde uppsägningen på att kommunen befinner sig i en ekonomiskt tuff situation och behöver en förändring.  

Men Jennie Saxfeldt menar att det istället är politiken som är ytterst ansvarig för kommunens ekonomi.

Tranås kommun har kritiserats av revisorer för att det förekommit en jävsituation när tjänster köpts in av näringslivsbolaget Tranås United. Enligt Tranås Tidning är kommunstyrelsens ordförande moderaten Anders Wilanders fru ägare till ett av de bolag som det köpts tjänster av.

SVT har försökt nå Jennie Saxfeldt

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer