3D-illustration som visar hur utbyggnaden kommer att se ut. Foto: Tengbom arkitekter

Nu byggs den 100 år gamla skolan om

Publicerad

Torpaskolan i Jönköping ska renoveras och byggas ut för att kunna ta emot fler elever och skapa en bättre arbetsmiljö för både lärare och elever.

I februari nästa år startar ombyggnationen av den över 100 år gamla Torpaskolan i Jönköping. Utbyggnaden och anpassningen görs för att, på sikt utöka skolans kapacitet från 450 elever till 525 elever. Men också för att möta morgondagen krav på en god skolmiljö för såväl lärare som elever.

– Det blir en anpassning av denna gamla, fina skola till 2020-talets krav. Vi ser bara positivt på detta och jag vet att eleverna väntar på att bygget ska dra igång, säger skolans rektor Ellinor Magnusson i ett pressmeddelande.

Fotbollsplan med konstgräs

Utbyggnaden kommer att rymma lokaler för undervisning, skolmatsal, arbetsplatser för lärare och personalrum. Dessutom kommer skolköket att genomgå en renovering och en helt ny skolgård ska byggas, där det bland annat kommer att finnas en fotbollsplan med konstgräs.

Under ombyggnationen kommer en del av skolan att stängas av, men annars är tanken inte att det ska påverka någon i större utsträckning.

Klart höstterminen 2020

Det mesta av byggnationen beräknas vara klart till höstterminens start 2020. Därefter kommer renoveringen av skolköket att inledas.   

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.