I mitten av juni hålls hovrättsförhandlingarna mot de två kvinnor som i tingsrätten dömdes för mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda.

Tovefallet tas upp av Göta hovrätt i mitten av juni

Uppdaterad
Publicerad

Göta hovrätt planerar att hålla förhandling 12-15 juni mot de två kvinnor som i tingsrätten dömdes för mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda.

De båda kvinnorna dömdes av Eksjö tingsrätt i april till livstids fängelse för mord och grovt gravfridsbrott. De har båda överklagat domen. Den 20-åriga kvinnan anser inte att det handlar om mord. Hennes advokat Clea Sangborn har ifrågasatt dödsorsaken och har kallat en ny rättsläkare till hovrätten.

Den 18-åriga kvinnan står fast vid att hon är helt oskylidig till Toves död och att gravfridsbrottet inte bör ses som grovt.

Göta hovrätt har tagit hänsyn till att den rättsläkare som kallats kan närvara tidigast 12 juni. Nu återstår besked från en person innan man kan skicka ut kallelser till alla, men det är troligt att det blir förhandling 12-15 juni. Alla förhör kommer inte göras om, utan en del förhör kommer spelas upp från inspelningen i tingsrätten.

Redan när tingsrättens dom kom stod det klart att den skulle överklagas, se mer i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
20-åringens försvarsadvokat Clea Sangborn meddelade direkt att hon kommer överklaga domen. I klippet berättar hon varför. Foto: Salim Alsabbagh, SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet