Beskedet om att HV71 damlagstränarna Ulf Hall och Peter Hammarström kom under måndagseftermiddagen. Foto: Bildbyrån

Tränarduon lämnar HV71 efter säsongen

Publicerad

Under måndagseftermiddagen meddelade tränarna för HV71:s SDHL-lag, Ulf Hall och Peter Hammarström, att de lämnar.

Enligt klubbens pressmeddelande ska båda tränare lämna efter säsongen. Det var Jönköpings-Posten först att rapportera om.

– Det är tråkigt när duktiga medarbetar lämnar, men vi önskar både Peter och Ulf lycka till i framtiden, säger Richard Nylin, tf klubbdirektör i HV71 i pressmeddelandet.

Peter ”Humlan” Hammarström har gjort tre säsonger i HV71:s SDHL-lag som assisterande tränare och sportchef. Hans kontrakt med klubben går ut den 30 april och han valde att inte förlänga det, enligt klubben.

Tackar tränarna

– Peter har gjort väldigt mycket bra för HV71 och varit omtyckt i hela organisationen. Nu väljer han att gå vidare med nya utmaningar och även om det är tråkigt för oss önskar vi naturligtvis honom ett stort lycka till i framtiden, säger Richard Nylin.

Huvudtränaren Ulf Hall väljer också att lämna sin roll trots två år kvar på kontraktet. Enligt klubben ska det handla om en familjesituation som var avgörande för hans besked.

– Ulf kommer att vara saknad med sitt engagemang och sitt hockeykunnande och vi tackar honom för sina insatser hos oss i HV71, säger Richard Nylin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.