Ebba, Siri, Frida, Selma, Signe, Elly, Anki, Elin, Erik, Linda och Elvira Kvarnstrand delar mormors hästintresse. Tillsammans har Vetlandafamiljen tagit massor av priser i fälttävlan. Foto: Ellinor Eke-Göransson/SVT

Tre generationer Kvarnstrand tar över fälttävlansvärlden

Publicerad

Det började med att Anki Kvarnstrand gick över till grannen och lånade deras ardennerhästar. Där gick startskottet för ett brinnande hästintresse och nu – tre generationer senare – står hon i ridhuset och håller lektion för de åtta barnbarnen som delar hennes passion för djuren och sporten.

Släkten bor i trakterna av Ekenässjön. Anki Kvarnstrands barn har haft enorma framgångar i fälttävlan genom åren och det fortsätter även i nästa generation. De äldre barnbarnen har numera elittränare då de tävlar på EM-nivå, men de yngre barnbarnen tränar fortfarande för mormor.

– Jag får en tår i ögat när jag de når stora framgångar, säger hon.

Hon är med på tävlingar och stöttar och bidrar med den kunskap och erfarenhet hon har fått genom många år inom sporten. Det faktum att hon är en av anledningarna till barnen och barnbarnens framgångar är självklart – många av hästarna de rider på är nämligen hennes egna uppfödningar.

– Det gör de extra kul såklart.

Ebba, Elin, Elvira, Erik och Siri Kvarnstrand säger att det var en självklarhet att det skulle bli just ridsport. Foto: Ellinor Eke-Göransson/SVT

Självklart att det skulle bli hästar

Att det blivit ridsport och mer specifikt fälttävlan har varit en självklarhet för barnbarnen.

Ingen idé att börja med fotboll?

– Nej, säger Siri Kvarnstrand bestämt.

Barnen berättar om en enorm gemenskap i familjen då de är ute och tävlar och alla sluter upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.