Elly Kvarnstrand har redan är redan uttagen till EM, men även kusinerna Selma och Signe Kvarnstrand har framgångar inom ridsporten. Foto: SVT

Kusinerna Kvarnstrand har OS i sikte: ”Största drömmen”

Publicerad

Elly Kvarnstrand är femton år och har redan skördat stora framgångar både nationellt och internationellt men det tar inte stopp där.

– Största drömmen är OS, säger hon och menar att kunskapen i den stora hästintresserade släkten är en anledning till framgångarna.

Elly Kvarnstrand från Ekenässjön är redan uttagen till EM och har bland annat ett NM-silver och ett SM-brons i bagaget. Förra året fick hon ta emot det prestigefulla priset ”Nästa års kommande stjärna” på Friends Arena. När hon tog emot priset gick tankarna till all den kunskap och det stöd hon fått från familjen där hemma.

– Mormor bor typ hundra meter bort och hon har massor med kunskap, så det är klart att det är en anledning till att det gått så bra.

Elly Kvarnstrand är redan uttagen till EM med hästen som hennes mormor Anki Kvarnstrand fött upp. Foto: Ellinor Eke-Göransson SVT

Höga mål

Elly har många familjemedlemmar som också rider men det finns två kusiner, Selma och Signe, som är på god väg att nå hennes nivå. Selma Kvarnstrands mamma är Sofia Andler Kvarnstrand som bland annat red OS i fälttävlan i Sidney år 2000.

– Mamma kom som längst till OS, så då hänger vi också på det spåret, säger Selma som har bland annat har vunnit ett SM-brons.

Selma och Signe Kvarnstrand går i föräldrarnas fotspår och har redan massor med framgångar inom fälttävlan. Foto: SVT

Kusinerna är också övertygade om att familjen är en del av deras framgångar.

– De stöttar i både fram- och motgångar säger, Signe Kvarnstrand som har vunnit ett Ungponny-SM-guld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.