Foto: privat

Elly från Vetlanda är nästa års kommande ryttarstjärna

Uppdaterad
Publicerad

Inför storpublik på Friends Arena fick femtonåriga Elly Kvarnstrand från Vetlanda ta emot ett stipendium från Petrus Kastenmans minnesfond. Hon är nästa års kommande stjärna.

För några veckor sedan blev det klart att Elly Kvarnstrand och hennes häst Waterloo tävlar för ponnylandslaget i fälttävlan nästa år. På torsdagskvällen fick hon också ta emot det prestigefulla priset ”Nästa års kommande stjärna” från OS-guldmedaljören från 1956, Petrus Kastenmans minnesfond.

– Det är verkligen jättekul. Det är en ära, säger Elly. Motiveringen handlade om att jag har en tydlig plan och tränar hårt.

Och det gör hon. Elly har tävlat i fälttävlan sedan hon var 10 år. Innan dess tävlade hon i hoppning.

– Jag har hållit på med fälttävlan sedan 2014, då jag red B-ponny, men jag har hållit på länge innan det, säger Elly, som tävlar för Ekenässjöns Hästsportklubb.

Internationella tävlingar

Idag tävlar hon dels med ponnyn Giovanni och dels med Waterloo, som hon skördat de största framgångarna med. De blev bland annat trea i ponny-SM i fälttävlan i somras.

Men det största tycker hon är när de blev femma i högsta klassen i internationell fälttävlan i Polen i somras och därmed kvalificerade sig till EM nästa sommar, som är Ellys sista säsong som ponnyryttare.

– Det känns som ett väldigt stort förtroende att få tävla för Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.