Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fotografen Antonis Mystiloglou var den som såg Mosleys kropp, genom sin kamera. Foto: AP/ERT News

Michael Mosley hittad död

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiske läkaren Michael Mosley har hittats död på den grekiska ön Symi.

Han hittades efter flera dagars sökande sedan han rapporterats försvunnen.

Under söndagen uppgav polisen att en person har hittats död på Symi. Borgmästaren på Symi bekräftade under en presskonferens att det var Michael Mosley.

Den brittiske läkaren och tv-programledaren Michael Mosley, känd för att ha lanserat 5:2-dieten, rapporterades försvunnen efter att inte ha återvänt från en vandring den 5 juni.

En båt med ett grekiskt tv-team som anlitats för att filma i området upptäckte kroppen. Borgmästaren på Symi, Eleftherios Papakaloudoukas, uppger att han själv var med på båten.

– Vi zoomade med kamerorna och såg att det var han, säger han till nyhetsbyrån AP.

Området bestod av svår terräng

Enligt Papakaloudoukas dog Mosley troligtvis av värmeslag och utmattning. Han hittades död ovanför stranden Agia Marina, nordöst om byn Pedi.

Området som man tror att Mosley passerat består enligt Papakaloudoukas av svår terräng. Han säger till AP att det verkar som att Mosley fallit ner från en brant sluttning.

Mosleys fru: ”Förödande”

Mosleys fru säger i ett uttalande att Mosley gick fel under en vandring och kollapsade på en plats där det var svårt att se hans kropp. Hon beskriver honom som en äventyrlig man.

– Det är förödande att ha förlorat Michael, min underbara, roliga, snälla och briljanta make, säger Clare Bailey Mosley enligt AP.

Flera resurser har deltagit i sökandet efter Mosley sedan hans försvinnande. Clare Bailey Mosley säger att hon är tacksam för alla som hjälpte till. Michael Mosley blev 67 år.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ni är väldigt öppensinnade” – se när Michael Mosley, uppfinnaren av 5:2-dieten, besökte Stockholm 2013. Foto: Rickard Collsiöö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.