Hör Rickard Finndahl, gruppchef på polisens Grova brott på Höglandet, berätta mer om branden i Anneberg. Foto: SVT/Tobias Marbenius

Tre anhållna efter dödsbranden i Anneberg

Uppdaterad
Publicerad

Tre ungdomar anhölls på tisdagskvällen efter branden i Anneberg. De är misstänka för mord och grov mordbrand. Även ett barn som är under 15 år ska höras.

I måndags kväll omkom en kvinna efter en villabrand i Anneberg i Nässjö kommun. Sedan tisdags kväll är tre ungdomar anhållna, något som P4 Jönköping var först med att rapportera. Ungdomarna är misstänkta för mord alternativt grov mordbrand.

– Identiteten på den avlidna är inte fastställd, men i nuläget tyder det på att det är den kvinna som bodde där. Utredningen fortsätter under dagen med att de misstänkta ska höras i närvaro av offentlig försvarare, säger kammaråklagare Heléne Thomasson, som är förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.

Mordbrand Anneberg
Kammaråklagare Heléne Thomasson är förundersökningsledare i ärendet.

Stökigt kring huset tidigare

Identifieringen av kroppen pågår. Under dagen kommer även vittnen att förhöras och en teknisk utredning kring branden genomförs.

Enligt uppgifter till SVT var det under måndagen stökigt kring huset med ungdomar som rörde sig där. En polispatrull ska ha larmats till adressen i samband med detta.

Åklagaren uppger att de inte kan lämna mer information i det här tidiga skedet av utredningen.

Barn förekommer i utredningen

Även ett barn som är under 15 år hörs i brottsutredningen och åklagaren har under onsdagseftermiddagen inlett en utredning enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare. Barnet ska höras av polis och kommer då att ha ett juridiskt ombud närvarande.

– Syftet är klarlägga omständigheterna kring händelsen, säger Helén Thomasson.

Misstänkta som är under 15 år kan inte anhållas eller dömas i domstol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbrand Anneberg

Mer i ämnet