De gripna efter knivskärning på Ekhagen är släppta

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern hittades skadad på Ekhagen i Jönköping natten mot onsdagen. Tre personer greps, men efter förhör med dem och den skadade mannen så är inte bevisläget tillräckligt för att häkta de misstänkta.

Det är P4 Jönköping som på torsdagseftermiddagen rapporterar att de tre som greps under gårdagen nu har släppts.

Den skadade mannen var enligt polisen vid medvetande när han fördes till sjukhus med ambulans. Och sjukvårdspersonalen bekräftar att han inte har några livshotande skador. Han ska ha skadats av ett vasst föremål och hittades vid en busshållplats i närheten av Järabacken.

Fortfarande misstänkta

Polisen började arbeta med att säkra spår på brottsplatsen. En polishund spårade därifrån till en bostadsadress där tre personer befann sig. Två kvinnor, i 25- respektive 40-årsåldern samt en man i 30-årsåldern greps på adressen. De greps misstänkta för försök till mord och bostaden spärrades av för teknisk undersökning. Bostaden är ett så kallat stödboende för personer med missbruksproblematik.

Även om personerna nu har släppts är de än så länge fortfarande misstänkta.

Enligt en granne har det under en längre tid varit väldigt stökigt kring den aktuella adressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.