I en av de åtalades telefon hittade polisen en bild på ett elchockvapen som misstänks ha använts vid misshandeln vid lägergården. Foto: Polisen

Tre åtalas för kidnappningsdrama

Uppdaterad
Publicerad

Tre unga män åtalas för att ha kidnappat en annan man och utfört en särskild hänsynslös och grov misshandel i Habo. Förövarna uppges ha använt sig av både vapen och tillhyggen.

De grova brotten inträffade den 11 november förra året. Tre män, som alla är i 20-årsåldern, åtalas för att ha berövat en annan man i samma ålder friheten genom att från en busshållplats i Habo ha kört honom till en lägergård på orten. Genom att aktivera barnlåset på bildörren har målsägaren inte kunnat ta sig ut.

Misshandlad med vapen

Den nu åtalade trion stannade bilen vid en lägergård vid Munkaskog några kilometer bort. Enligt åklagaren utsatte de tre männen sitt offer där för grov misshandel. I åtalet går att läsa att de tre männen tilldelat slag och sparkar mot huvud och kropp, de ska ha bränt sitt offer med cigaretter, gett flertalet stötar med elchockvapen och slagit honom med en träkvast.

På skissen återger målsägaren förloppet den 11 november 2019. Foto: Polisen

Tvingade offret ta lån

Två av de åtalade männen anklagas också för grovt olaga tvång och grov stöld. De ska vid samma tillfälle som de övriga brotten ha tvingat målsägaren att via sin telefon beställa ytterplagg och ta sms-lån samt tagit hans dator, halskedja och klocka. Utöver ovan nämnda brott anklagas samtliga män för övergrepp i rättssak genom att via dödshot försökt hindra sitt offer från att vända sig till polisen.

Det var på tisdagen ännu inte fastställt när förhandlingen i Jönköpings tingsrätt kommer att hållas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.