I klippet ovan svarar barn- och utbildningsnämndens ordförande, Anna Carlsson (S) på frågor. Foto: TT

Trots corona – positiva skolresultat i Jönköpings kommun

Uppdaterad
Publicerad

Studieresultaten i Jönköpings kommun visar en ökning av meritvärdet hos eleverna som slutat grundskolan och att andelen med behörighet till gymnasiet ökar. Resultaten visar också att de som tagit examen från gymnasieskolornas yrkesprogram ökat.

Meritvärdet är på 231 poäng hos de som slutade årskurs 9, en ökning med i snitt fyra poäng jämfört med föregående år. Andelen som når kunskapskraven i alla ämnen är dock 78 procent, samma som föregående år.

– Det här känns jätteroligt, vi är många som varit oroliga för våra elever när det varit så speciella omständigheter att bedriva undervisning i under pandemin, säger Anna Carlsson (S) ordförande i barn- och utbnildningsnämnden.

Nästan nio av tio som slutade grundskolan nådde behörighet till yrkesprogram, en liten ökning från 2020.

Andelen elever som i år tog gymnasieexamen vid de kommunala gymnasieskolorna var nio av tio, vilket är samma siffra som föregående år. Andelen som tagit examen på högskoleförberedande program är högre än eleverna på de yrkesförberedande programmen.

I klippet ovan svarar barn- och utbildningsnämndens ordförande Anna Carlsson (S) på frågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.