Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör hur sjukvårdsdirektören Agneta Ståhl ser på att många frivilliga vill hjälpa till i covidvården. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Trots den tuffa våren – många frivilliga vill hjälpa till i covidvården

Uppdaterad
Publicerad

Trots den tuffa coronavåren så är det många vårdpersonal i regionen som anmält sig frivilligt för att hjälpa till när trycket nu ökar.

– Vi har i dagsläget 150 frivilliga från andra avdelningar, vilket är en bra nivå. Sen jobbar vi vidare med detta och hoppas få in fler. Covidvården är väldigt personalkrävande, säger Agneta Ståhl, sjukvårdsdirektör medicinsk vård.

För att kunna lösa bemanningen för 70 vårdplatser och 20 IVA-platser för covidpatienter vilket är regionens ambition, så krävs sammanlagt 175 frivilliga från andra avdelningar.

Känner ni att ni har kontroll på bemanningen?

– Ja, det gör vi. Vi för en kontinuerlig dialog med verksamheterna och har bra kontroll på behov och tillgång på personal, säger Agneta Ståhl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet