Under senaste veckan har Jönköpings länstrafik tappat ungefär 36-37 procent av sina resenärer. Foto: SVT

Tuffa tider för länstrafiken i Jönköpings län

Uppdaterad
Publicerad

Coronakrisen har slagit hårt mot Jönköpings länstrafik. Under den senaste veckan har det varit en kraftig nedgång i antalet resenärer. Dessutom har länstrafiken tvingats ställa in flera turer på grund av personalbrist.

Sedan gymnasieskolor och högskolan stängde och myndigheterna rådde fler att arbeta hemifrån har tappet av resenärer visat sig tydligt hos länstrafiken i Jönköping.

– Tittar vi på den sista en och en halv veckan då det egentligen har exploderat lite mer då ligger vi på ungefär 36-37 procent mindre resenärer, säger Charles Tholin, affärsutvecklare på Jönköpings länstrafik.

Corona Jönköping

I nuläget anser Charles Tholin att det är svårt att säga hur stor påverkan det här kommer att få på ekonomin och vilka konsekvenser det kan ge.

– Det klart om resandet går ner så påverkar det ju oss ekonomiskt. Det är en jätteallvarlig situation, vi lever ju på våra resenärer, säger Charles Tholin.

Ovanlig situation

Han medger att det är en ovanlig situation för länstrafiken och att det har skapat mycket huvudbry. Men han säger att det viktigaste just nu är att ta lärdom av situationen, och jobba vidare för att skapa så bra förutsättningar som möjligt.

– Vi vill ju att så många turer som möjligt ska gå att köra, så att vi inte kommer få några trängsel i bussarna, säger Charles Tholin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet