Enligt klubbdirektören Agne Bengtsson har HV71 endast kontrakt med en enda spelare till nästa säsong. Foto: SVT/TT

Tufft jobb väntar HV71 – står utan lag till nästa säsong

Uppdaterad
Publicerad

I går blev det klart att HV71 spelar i hockeyallsvenskan nästa säsong. Nu måste föreningen börja om från börja och jaga nya spelare till nästa säsong.

Det är tomt,tyst och öde inne i HV:s hemmaarena dagen efter att laget åkte ur SHL. Många ställer sig frågan hur det kunde hända en av de rikaste hockeyklubbarna i Sverige.

– Det är tufft idag och det är ju en av de frågorna vi ställer oss själva men det finns flera faktorer som gjort att vi hamnat där vi är, säger klubbdirektören Agne Bengtsson.

På morgonen var spelarna utrustning kvar i omklädningsrummet. Men under eftermiddagen när ledningen haft ett sista samtal med spelarna kommer de flesta lämna klubben.

– Vi måste skapa en ny trupp som kan ta tag i nästa års säsong och det är ju ganska bråttom med det, säger han.

Bara en spelare kvar

Är det någon spelare som sagt att de vill vara kvar för att ta tillbaka HV71 till SHL?

– Vi har inte haft något sådant samtal än men vi har kontrakt med en spelare till nästa säsong säger han.

Hur ser du på din egen framtid i klubben?

– Jag är också ifrågasatt och jag har sagt till styrelsen att jag finns till förfogande för att i alla fall starta återtåget, säger Agne Bengtsson.

När kan HV71 vara tillbaka i högsta serien?

– Vår ambition är att snabbt ta oss tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.