Rony Forsberg, vd på Jönköpings flygplats, berättar i klippet ovan om en ny destination i Europa. Foto: Johanness Tolf/ SVT

Tufft läge för Jönköpings flygplats – förhandlar om ny destination i Europa

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har drabbat Jönköpings Airport hårt. Ingen passagerartrafik trafikerar flygplatsen och räddningen har varit fraktflyget samt ett hopp om en ny linje ut i Europa.

Vänthallarna på flygplatsen i Jönköping gapar tomma, ingen väntar på att få resa ut eller på att någon ska komma hem. Så har det sett ut sedan den 20 mars och för flygplatsen har coronapandemin varit ett stort bakslag.

Fraktflyget till och från flygplatsen har varit räddningen. Fraktflygen har ökat bland annat på grund av att stora mängder sjukvårdsmateriel har skickats till regionen samtidigt som näthandeln har blivit större.

Corona Jönköping

Ser en ljusning

– Vi tror på chartertrafiken till vintern, säsongen börjar i oktober säger Rony Forsberg vd på flygplatsen. Däremot ser det mycket mörkt ut vad gäller inrikestrafiken. Arlanda eller Bromma, det tror jag ligger riktigt lång bort.

Enligt Forsberg pågår istället förhandlingar om en ny destination ut i Europa – något han berättar mer om i klippen ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet