En man anhållen för våldtäkt i Sävsjö

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen anhölls en man i 20-årsåldern. Han är från Sävsjö kommun och misstänks för våldtäkt.

Åklagare utreder nu en våldtäkt som har hänt i Sävsjö kommun. På tisdagseftermiddagen anmälde en kvinna från kommunen att hon blivit våldtagen. Polisen uppger att brottet skedde inomhus under morgonen i en bostad. Kvinnan undersöktes av läkare och en anmälan om våldtäkt har upprättats.

Målsägaren är i 20-årsåldern och hon pekade ut en jämnårig man som misstänkt för brottet. Polisen hittade mannen vid en husrannsakan i en bostad och kunde gripa honom på tisdagskvällen. Mannen är också från Sävsjö kommun och sitter nu anhållen, misstänkt för våldtäkt.

— De har någon form av bekantskap. På grund av brottets karaktär kan jag inte lämna fler detaljer om det här ärendet, säger Johan Klahr, som är gruppchef vid polisen i Jönköping.

Ändrade uppgifter

Polisen gick tidigare på onsdagsmorgonen ut med att det även hade skett en våldtäkt i Eksjö. Men så var inte fallet utan det handlade endast om en våldtäkt i Sävsjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.