Närmare 650 personer har avlidit i covid-19 under de två år som pandemin hittills har pågått. Foto: TT

Två år av pandemi i siffror – så har Jönköpings län drabbats

Uppdaterad
Publicerad

Den 11 mars 2020 var en ödesdag för Sverige och världen. Det första dödsfallet konstaterades i landet och världshälsoorganisationen WHO klassade covid-19 som en pandemi.

Under fredagen vårdas 32 patienter med konstaterad covid-19 på sjukhus i Jönköpings län. En av dessa personer är såpass sjuk att hen får intensivvård.

Under de två år som pandemin har pågått så har siffrorna över antalet sjukhusvårdade gått upp och ner. Som mest vårdades 100 patienter den 3:e januari 2021, efterföljande sommar var siffrorna väldigt låga, för att sedan under hösten stiga rejält igen.

Corona Jönköping

Då restriktionerna släpptes i februari i år var mellan 60-70 personer inlagda, men de senaste veckorna har antalet sjuka på sjukhus legat konstant på mellan 30-40 stycken.

Pandemin i siffror i Jönköpings län 11/3-2022

646 personer har avlidit av sjukdomen

85 321 sjukdomsfall har konstaterats. Det är 23 281,0 sjukdomsfall per 100 000 invånare.

86% av befolkningen i länet är fullvaccinerad, det vill säga har tagit 2 doser.

Nästa vecka, vecka 11, är det nationell vaccinationsvecka. Då kommer många vårdcentraler att ha extra öppet för vaccination.

Källa: Folkhälsomyndigheten och Region Jönköpings län.

Nedan: Professorerna: Tre felbedömningar vi gjorde av covid-19

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet