Två unga män knivskars under natten på två olika platser i länet. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: TT

Två fall av försök till mord under natten

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndagen knivskars två unga män på två olika platser i Jönköpings län. Båda händelserna rubriceras i nuläget som försök till mord. Två män har anhållits misstänka för knivskärningarna.

Strax före halv tio på lördagskvällen larmades polis till Nässjö efter att en man i 20-årsåldern blivit knivhuggen. Efter en stund stoppade polisen en bil i anslutning till platsen, och en av personerna i bilen greps misstänkt för försök till mord.

Mannen, som är i 25-årsåldern, anhölls senare av åklagare. Den knivhuggne mannen fördes till sjukhus, men hans skador bedöms inte vara livshotande.

Ytterligare mordförsök

Senare på natten vid klockan 2.43 blev ytterligare en ung man knivskuren. Den här gången i Gislaved.

– Händelsen inträffade inomhus i ett flerfamiljshus. Det ska ha varit någon form av bråk där, säger Erik Terneborn, polisens presstalesman.

En man i 25-årsåldern blev knivskuren och fördes till sjukhus. Han ska dock inte ha varit allvarligt skadad. En man i 30-årsåldern kunde gripas och han anhölls av åklagare på söndagsförmiddagen.

– Han anhölls på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och detsamma gäller för mannen i Nässjö. Sannolika skäl även där, säger Erik Terneborn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.