Arkivbild. Så här såg det ut vid ett inbrott i Östergötland i oktober. Foto: SVT

Två män åtalas för 15 stölder ur lyxbilar

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern greps i somras i Forserum, öster om Jönköping, misstänkta för en rad stölder ur BMW-bilar. Nu åtalas männen för 15 stölder i bland annat Nässjö och Habo.

Efter en rad inbrott från BMW-bilar i Habo, Nässjö, Kumla, Linköping och Örebro kunde polisen gripa två misstänkta gärningsmän. Det var i början av juni som duon vägrade stanna när en polispatrull skulle kontrollera deras bil. Efter ett kortare efterföljande kunde två män i 20-årsåldern gripas utanför Forserum.

Stöldgods värt halv miljon

I männens bil påträffade polisen airbags, navigeringsystem, rattar och instrumentpaneler från BMW-bilar. Polisen påträffade också stöldgods i två skogpartier, ett utanför Lekeryd och ett utanför Habo. Polisen misstänkte då att männen ingick i ett internationellt brottsnätverk som specialiserat sig på stölder ur BMW-bilar.

Värdet på stöldgodset som polisen påträffade uppskattas till 539 000 kronor och kunde knytas till en rad inbrott i BMW-bilar i Sverige under perioden 28 maj-7 juni.

Nu åtalas männen, som är från baltikum, för grov stöld i 15 fall, samt grovt häleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.