Rån i Eksjö. Foto: TT/SVT

Två personer gripna efter misstänkt rån i centrala Eksjö

Uppdaterad
Publicerad

Två män greps under tisdags förmiddagen misstänkta för ett rån i centrala Eksjö. En man i 30-årsåldern, hemmahörande på Höglandet, ska vara drabbad. Det är oklart vilka skador han fått.

Det var strax innan klockan halv elva på tisdagseftermiddagen som polisen fick flera samtal om att två män misshandlade en annan man i 30-årsåldern.

När polisen kom fram till Österlånggatan förstod polisen att det handlade om ett rån istället. De båda männen greps på platsen och fick följa med till polisstationen för förhör.

Gärningsmännen är i 35-årsåldern. En av dem vägrade först att berätta vem han var men efter ett tag kunde polisen identifiera även honom,

Oklara skador

Den drabbade mannen har sårskador i huvud/ansikte och ömhet i kroppen.

– Det ska inte ha använts några tillhyggen utan det verkar röra sig om knytnävsslag, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson Region Öst.

Under eftermiddagen arbetar polisen även med förhör med den drabbade samt flera personer som blev vittnen till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.