I klippet hör du Christoffer Melin berätta vad som gäller för de besökare som är yngre än 16 år och som därmed inte erbjudits corona-vaccin. Foto: privat/pressbild: Stephanie ”Vexanie” Lindgren

Två vaccindoser krävs när Dreamhack slår upp portarna i höst

Uppdaterad
Publicerad

Efter att tvingats ställa in den fysiska datorfestivalen under pandemin släpps nu biljetter till Dreamahack winter 2021 i Jönköping. Men besökarna som är 16 år och äldre måste vara vaccinerade med två doser.

I årets upplaga av Dreamhack kommer inte dagsbesökare att få tillträde till festivalen, endast de som är där för att delta med en dator kommer släppas in.

Utöver Lan-party kommer tävlingar och andra tillställningar att hållas, men i mindre skala än tidigare år. Nu ställs också nya krav på besökarna.

– Alla som kommer till eventet, och som får vaccinera sig, ska vara fullvaccinerade, säger Christoffer Melin som arbetar med Dreamhack winter 2021.

I klippet ovan hör du honom berätta vad som gäller för de besökare som är yngre än 16 år och som därmed inte erbjudits vaccin.

Hålls i november

Dreamhack bestämde sig förra veckan för att hålla datorfestivalen på Elmia i  Jönköping den 25-28 november.

– När Folkhälsomyndigheten kom med beskedet förra veckan kände vi direkt att nu är det dags att göra någonting och komma tillbaka. Det har varit en otroligt spännande vecka och det är roligt att arbeta igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.