Polisen spärrade av ett område efter knivskärningen i Aneby. Foto: Tobias Marbenius

Ung man knivskuren i Aneby

Uppdaterad
Publicerad

På söndagskvällen larmades polisen till Aneby med anledning av att en man i 20-årsåldern blivit knivskuren. Mannen fick föras med ambulans till sjukhus.

Strax innan klockan 23 på söndagskvällen fick polisen in flera larm om en knivskärning vid Aneby konserthus. En man i 20-årsåldern ska ha blivit knivskuren i handen. Mannen fick föras till sjukhus, men utan livshotande skador.

Mannen ska även ha blivit rånad på tillhörigheter och sin bil vid händelsen. Bilen hittades senare brinnande av polis vid sidan av länsväg 971. Polisen ska ha lyckats släcka branden och sedan med hjälp av hundpatrull gripit tre gärningsmän i närheten av bilen.

De tre gärningsmännen ska också vara i 20-årsåldern och vara kända av både polis och den skadade mannen sedan tidigare. Männen greps och fördes till Eksjö polisstation. Polisen har nu inlett en förundersökning gällande grovt rån, tillgrepp av fortskaffningsmedel samt skadegörelse genom brand.

Under måndagsmorgonen anhölls de tre männen efter beslut av åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.