Unga företagare gav ut bok med idrottsprofilers recept

Uppdaterad
Publicerad

Eleverna i Jönköpings län är bäst i landet på att starta unga företag. ”Eat like a pro” – så heter boken som ett av UF-företagen på Sandagymnasiet i Huskvarna har gett ut.

Det är tre elever – Gustav Thorén, Hugo Hassellund och Albin Rimås som tagit fram en kokbok med recept som idrottsprofiler har bidragit med. Allla tre går cykelinriktning på ekonomiprogrammet på Sandagymnasiet (Albin närvarade dock inte vid intervjun).

– Vi ville göra något som har med idrott att göra och då kom vi fram till att göra den här kokboken. säger Hugo Hassellund, Ek19B, Sandagymnasiet.

Det är stora namn inom idrotten, som Anette Norberg, Carolina Klüft, Alexander Björk och Niklas Jidhe, som har bidragit med sina favoritrecept.

– I boken kan man se vad Sveriges idrottare äter för att prestera på den nivå de presterar, säger Hugo Hassellund.

Inget svar från Zlatan

Det som tog längst tid med boken kan ha varit att få tag på och få svar från idrottsprofilerna.

– Vi har mejlat eller kontaktat dem via sociala medier. I något fall gick vi via ett barnbarn för att få svar. Men Zlatan fick vi aldrig kontakt med, säger Hugo Hassellund.

I boken medverkar inte bara kändisar utan även elever på Sandagymnasiet.

– Vi har med några framtidshopp som vi tror kommer att lyckas, säger Hugo.

Hör mer om boken i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.