Rickard Finndahl på polisen menar att det finns en hel del spår att gå på i jakten på de som under lördagskvällen dödade en man på en restaurang i Gislaved. Foto: SVT

Upphittade cyklar – spår i jakten på restaurangrånarna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen arbetar just nu febrilt med att försöka hitta och gripa de personer som misstänkts ligga bakom rånet i Gislaved i lördags då en man skadades så svårt att han avled. Ett spår är cyklar som hittats på platsen. Polisen vädjar samtidigt om fler tips från allmänheten.

Richard Finndahl är chef för polisens Grova brotts grupp i Värnamo och uppger att det finns en del vittnesuppgifter som de nu går på.

– Det var ju ganska många som var på platsen och de har gett en bild av vad som har hänt. Gärningsmännen har efter rånet försvunnit från platsen till fots och polisen har hittat cyklar i närheten som kan vara ett spår efter rånarna.

– Det är ju naturligtvis något som vi tittar extra på, säger Finndahl och tillägger att man har fler patruller än vanligt på plats i Gislaved för att arbeta trygghetsskapande med synliga poliser på plats.

Vill ha fler tips

Ett 80-tal förhör har hållits och polisen bearbetar ett 20-tal tips som har kommit in, men vädjar om att fler ska höra av sig.

– Vi får fortfarande nya tips, men vi vill ha fler. Det kan vara små saker som man sett eller hört eller tankar som man bär på. All information kan vara viktig för oss när vi lägger hela det här pusslet, säger Stefan Sundling, chef för polisens Grova brotts grupp i Jönköping.

Under de första två dygnen har mycket material hämtats in. Cyklarna som hittats är ett exempel, men det finns många andra saker som också har beslagtagits.

– Det är för tidigt att säga om cyklarna eller något av det andra vi har har ett samband med händelsen, men det undersöker vi nu, säger Sundling.

Det finns även en del digitala spår att utreda och övervakningsfilmer från ett större område har plockats in.

– Vi är nöjda med det arbete vi gjort hittills. Den här typen av brott är svåra, men vi ska göra allt för att lösa det här, säger Stefan Sundling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Man död efter rånförsök i Gislaved

Mer i ämnet