Foto: Isabell Höjman/TT

Utsatta barn i Nässjö får inte hjälp i tid – kritik från IVO

Uppdaterad
Publicerad

En majoritet av utredningarna gällande barn som socialtjänsten i Nässjö genomförde under de första nio månaderna förra året tog för lång tid. Något som kan innebära att barn riskerar att fara illa, menar Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Det är P4 Jönköping som rapporterar att 200 av de totalt 318 utredningar gällande barn och unga som socialtjänsten i Nässjö genomförde inte var färdiga inom de fyra månader som är maxtiden enligt socialtjänstlagen. IVO som har granskat kommunen skriver att utredningar har lagts på hög och att insatserna till barn som har det svårt inte görs tillräckligt fort.

– Vi ser allvarligt på kritiken och är fokuserade för att se till att vi kommer rätt på de här delarna, säger socialchefen Mats Petersson till P4 Jönköping. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.