Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar socialchefen Lotta Damberg hur de jobbar för att skydda utsatta kvinnor. Foto: Arkivbild/ Fredrik Weibull SVT

Vaggeryds kommun saknar kvinnojour – samarbetar med grannkommunen

Uppdaterad
Publicerad

I Jönköpings län saknar närmare hälften av kommunerna en kvinnojour. En av dem är Vaggeryds kommun som istället har samarbete med en kvinnojour i en annan kommun.

I Jönköpings län finns det en kvinnojour i sju av tretton kommuner. I Vaggeryd, Habo, Mullsjö, Aneby, Gnosjö och Sävsjö kommun finns det ingen. Det flesta har i stället samarbete med en kvinnojour i grannkommunen. 

– Vi har samarbete med Värnamo kvinnojour. Värnamo kommun är ju den som ligger närmst och vi tycker att samarbetet fungerar bra, säger Lotta Damberg som är socialchef i Vaggeryds kommun.

I klippet berättar hon om hur de jobbar för att skydda kvinnor i Vaggeryds kommun.

  • Alla som har akut behov av skydd eller stöd kan ringa 112.
  • Socialförvaltningen i din kommun ansvarar för att ge stöd och hjälp till våldsutsatta personer och deras barn. På kvällar, nätter och helger kan du kontakta socialjouren för akut hjälp.
  • Brottsofferjouren stöttar alla brottsutsatta och har telefonnummer 11616.
  • Du som är kvinna och utsatt för våld i nära relation kan dessutom vända dig Kvinnofridslinjen som är en nationell stödtelefon som är öppen dygnet runt, telefon 020-50 50 50. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer