Väggmålningen i Nässjö har vandaliserats med vit färg. Det är ännu osäkert om den går att återställa. Foto: Anette Gustavsson

Väggmålning i Nässjö vandaliserad

Uppdaterad
Publicerad

Den stora väggmålningen ”Barnen och vargen” i Nässjö har vandaliserats. Vit färg har smetats eller kastats upp på målningen.

Det var på måndagen som den vita färgen upptäcktes på konstverket i Nässjö. Något som Smålands dagblad var först att berätta. Nu kommer byggnadsställningar att sättas upp och det ska undersökas om det går att rädda konstverket.

– Vi har anlitat en speciell firma som kan det här och som ska bedöma om det går att sanera, säger Ulf Moberg, enhetschef för kultur i Nässjö kommun till SVT.

Väggmålningen ”Barnen och vargen” uppfördes av den argentinska gatukonstnären Milu Correch 2016. Den är åtta meter hög och finns på gaveln till Karlagatan 3 i Nässjö.

– Det känns väldigt tråkigt det här såklart, väldigt ledsamt, säger Ulf Moberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.