Under det år som personen var anställd i företaget tog vd:n över den anställdes kontokort. Bilden är en arkivbild och har ingenting med texten att göra. Foto: Isabell Höjman/TT

Välfärdsföretaget anklagas för att ha tagit över anställds kontokort

Uppdaterad
Publicerad

Vårdbolaget Pauliströms vård och omsorg i Vetlanda anklagas för att ha tagit kontroll över en anställds ekonomi och vd:n ska ha förfogat över den anställdes kontokort. Det uppger P4 Jönköping.

Under det år som personen var anställd i företaget ska vd:n ha tagit över den anställdes kontokort. Enligt den anställde har det även gjorts inköp med kortet som hon inte själv säger sig ha gjort, berättar P4 Jönköping.

Den anställde fick ut några tusen i kontanter varje månad. Vart resten av pengarna tagit vägen vet hon inte.

Via sin advokat meddelar Pauliströms vård och omsorg till P4 att påståendena från den anställde är grundlösa, och att det rör sig om en privat konflikt mellan vd:n och en före detta vän och anställd.

SVT Nyheter Jönköping har sökt vd:n för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.