Hör Jane Broling Danielsson, verksamhetschef Bra Liv Vetlanda, berätta mer om problemen som uppstår när personer vill omboka tider för andra vaccinationstillfället. Foto: TT/SVT

Vårdcentralen i Vetlanda: ”Vi riskerar att få slänga doser”

Uppdaterad
Publicerad

De tre vårdcentralerna i Vetlanda får dagligen in samtal av människor som vill omboka tider för andra vaccinationstillfället. Människor riskerar att få längre intervaller än vad som är tänkt i vaccinationsprogrammet och doser riskeras att slängas.

Vårdcentralen Bra Liv i Vetlanda är en av flera vårdcentraler i Sverige som dagligen får in flertal samtal från de som vill boka om andra vaccinationstillfället mot covid-19, tills efter semestern.

– De säger att vi vill åka till sommarhuset och så vidare. Men när man får sin första spruta så får man ju tiden för sin andra dos, det här är något de vetat i antal veckor, säger Jane Broling Danielsson, verksamhetschef Bra Liv Vetlanda.

Coronaviruset i Jönköping

Kan slängas

De senaste två veckor har allt fler samtal från semestersugna människor strömmat in till vårdcentralerna Unicare, Aroma och Bra Liv  i Vetlanda. Om människor väljer att inte ta den andra dosen av vaccinet på grund av semestertider, riskerar vaccin att slängas.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jönköping

Mer i ämnet