Irene Sjövall Sanned som är avdelningsordförande på Vårdförbundet i Jönköping är orolig för personalen med tanke på den pressade situationen inom vården. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Vårdförbundet: ”Personalen på IVA orkar inte längre”

Uppdaterad
Publicerad

Vårdförbundet i Jönköping känner oro för IVA-personalens hälsa i den pressade situation som råder. Nu har regionen begärt in förstärkning från andra delar av landet för att klara av det hårda trycket. – Jag har aldrig varit så orolig för en personalgrupp som jag är nu, de orkar inte längre, säger Irene Sjövall Sanned som är avdelningsordförande på Vårdförbundet i Jönköping.

Just nu är sjukvården i länet en av de hårdast drabbade i hela landet. Men trots att man i snart två månader har gått på krislägesavtal, det vill säga att personalen jobbar i 48 timmar i veckan, räcker inte de åtgärderna. I går begärde regionen in förstärkning från andra delar av landet. Något som Vårdförbundet anser var ett måste.

– Man orkar inte jobba på detta sättet längre på så lite personal. Man behöver lite luft i systemet och vi behöver få in annan personal som avlastar, säger Irene Sjövall Sanned.

I klippet berättar Irene Sjövall Sanned hur orolig hon är för personalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet