• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Varg konstaterad i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

En varg fastnade på bild i en viltkamera under måndagsmorgonen. Länsstyrelsen uppmanar länsbor att skicka in eventuella observationer.

Kameran står en mil norr om Gislaved och länsstyrelsen har även fått in två vargobservationer i närheten.

– Vi vill gärna att man hör av sig till oss med sina observationer, även om man inte har bilder. Om man hittar spillning kan vi ta reda på vilken eller vilka vargar som finns i länet, säger Linda Andersson som är vilthandläggare på länsstyrelsen.

Under söndagen har vargobservationer rapporterats från Vetlanda och även om länsstyrelsen inte kunnat bekräfta uppgifterna så kan det tyda på att det finns ännu en varg i det område också.

Oklart hur många vargar som finns i länet

– Men antalet är egentligen ointressant eftersom de ändå rör sig så snabbt över stora ytor, men observationerna skulle kunna tyda på två vargar.

Länsstyrelsen samlar just nu in fler observationer och uppgifter för att skapa sig en bild. Det har inte varit några vargattacker på djur i länet sedan 22 augusti.

Här kan du se klippet om en attack i somras.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Flera får dödades under nattens attack. Varning för starka bilder. Foto: Charlotte Göransson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer