• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. Läs mer

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Värnamo utsett till Bästa sjukhus 2018 Visa alla (2)
Visa alla (2)

Värnamo utsett till Bästa sjukhus 2018

Publicerad

Utmärkelsen för Bästa mellanstora sjukhus med förlossning för 2018 går för första gången till Värnamo sjukhus. Detta enligt en undersökning som görs av Dagens Medicin. Och Höglandssjukhuset hamnar på andra plats.

I undersökningen har 10 700 uppgifter om totalt 61 akutsjukhus samlats in. Sjukhusen rankas sedan i tre olika kategorier; Universitetssjukhus, Mellanstora sjukhus med förlossning och Mindre sjukhus.

Värnamo sjukhus hamnar på första plats av 35 i sin kategori.

– Vi har jobbat mycket med förbättringsarbeten inom olika områden i hela regionen och det är väldigt roligt att det ger resultat, säger Agneta Ståhl, sjukvårdsdirektör, till Dagens Medicin.

Eksjö tvåa

Värnamo sjukhus gör ett kliv uppåt i rankingen från en femte plats år 2017. Motiveringen lyder:

”Genom att vara bäst på tillgänglighet och med starka resultat inom kategorin hygien och inom förlossningsvården vinner Värnamo sjukhus för första gången Bästa sjukhuset i gruppen mellanstora sjukhus.”

Även på andra plats kommer ett sjukhus från Jönköpings län, nämligen Höglandssjukhuset i Eksjö. Länssjukhuset Ryhov kommer i 2018 års ranking på en sjunde plats. Ryhov har tidigare fått utmärkelsen flera år i följd mellan 2012 och 2015.

Vinnare i övriga kategorier är Universitetssjukhuset Örebro och Oskarshamns sjukhus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer