Målsprutan Joakim Andersson, som värvades från Vetlanda BK, hoppas kunna vara med och föra Villa Lidköping till SM-guld Foto: SVT

Värvades från Vetlanda – nu kan Jocke skjuta Villa till SM-guld

Publicerad

På lördagskvällen spelar Villa Lidköping SM-final i bandy för femte gången. En av de som ska skjuta laget till sitt första guld är Joakim Andersson som värvades från Vetlanda BK inför säsongen.

I april värvades Joakim Andersson och Johan Löfstedt från Vetlanda till Villa. De båda har lyckats infria de höga förväntningarna och tillsammans har de gjort hela 88 mål.

– Det kommer att bli en tuff match, men jag hoppas förstås att vi vinner, säger Joakim Andersson som inte vill göra för stor affär av att han gjort hela 62 mål.

Se Joakim Andersson berätta om sitt nya bandyliv i klippet ovan.

Andersson menar att flytten från Vetlanda till Villa har varit ett lyft för honom och visst är det en skillnad mellan Vetlanda och Lidköping.

– Ja det är ganska så stor skillnad, det är ju en större organisation och mer publik med mycket större drag kring matcherna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.