Arkivbild Foto: SVT

Vattenläcka fortsätter gäcka Eksjö kommun

Publicerad

Eksjö kommun har fortfarande kunnat inte lokalisera den stora vattenläcka som uppstod i början av förra veckan. Sökandet fortsätter medan cirka en halv miljon vatten fortsätter att forsa ut – någonstans i kommunen.

I början av förra veckan upptäckte kommunen att cirka 20 procent av kommunens vatten inte nådde kommuninvånarna utan istället rinner ut någonstans – frågan är bara var. För trots ett idogt sökande så har kommunen ännu inte kunnat lokalisera läckan som finns någonstans på det sex mil långa vattennätet.

Under helgen har kommunen stängt av vatten i olika områden i omgångar och man har kunnat avskriva delar av kommunen, men ännu har inget resultat nåtts.

VA-chefen Torbjörn Johansson, säger till Smålandstidningen, att läckan är konstant och inte ökar i omfattning så någon risk för vattenbrist finns det ännu så länge inte.

Kommunen uppmanar boende att höra av sig om man ser större vattensamlingar eller om vattnet i kranarna blir brunfärgat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.