Vattenläckan har inträffat på Ängarydsvägen i Tranås Foto: Jan G Franzén

Vattenläckan i Tranås lagad

Uppdaterad
Publicerad

Den stora vattenläckan i Tranås är nu lagad. Men invånarna uppmanas fortfarande att koka vattnet som ska användas vid matlagning.

Igår eftermiddag upptäcktes en vattenläcka i centrala Tranås efter att en vattenledning grävts av i samband med ett fjärrvärmearbete. Till en början stod det så pass mycket vatten på Ängarydsgatan att det inte gick att köra med bil under Järnvägsviadukten.

Patrik Karlsson är samhällsbyggnadschef på Tranås kommun.

– Läckan är åtgärdad och samtliga fastigheter har återigen fått vatten i kranen, säger han.

Vattnet får inte drickas

Däremot är det fortfarande inte godkänt att drickas direkt ur kranen. Invånarna uppmans därför att koka vattnet innan matlagning. Under morgonen ska nya vatten prover göras och Karlsson hoppas att de får svar på expressanalysen så fort som möjligt.

– Nu ska vi arbeta med att titta över ledningnätet och se till att reparationen är permanent och fungerar, säger Patrik Karlsson.

Under onsdagseftermiddagen kunde Ängarydsgatan återigen öppna för trafik efter den översvämning som uppstod i samband med läckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.