Det är främst elverktyg som stjäls vid inbrotten. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Verktyg för 65.000 kronor borta

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsmorgonen larmades polis i Värnamo om att en stöld skett på en byggarbetsplats. Verktyg till ett uppskattat värde av 65.000 kronor har försvunnit.

Verktygen stals från containrar som byggarbetsplatsen använder för att låsa in verktygen i.

– Vi vet inte exakt när den här stölden inträffade men gissningsvis så låstes verktygen in för natten igår eftermiddag och någon gång efter det har det hänt, säger Björn Öberg, polisens presstalesman.

Polisen har säkrat vissa spår på brottsplatsen men i nuläget finns det inte någon misstänkt.

– Vad det är för typ av spår vill jag inte gå in på.

Finns det vittnen till händelsen?

– Inte vad jag känner till. Men om någon har sett någon person eller något fordon i närheten som verkar misstänk får man väldigt gärna höra av sig till polisen.

40 stölder på knappt två månader

Under hösten har ett flertal liknande stölder inträffat i polisområde öst där Jönköpings län ingår. Främst i trakterna kring Linköping.

– Bara under augusti och en bit in i september hade vi 40 verktygsstölder från byggarbetsplatser. 30 av dem var i Linköpingstrakten, säger Björn Öberg.

Det som stjäls är brukar bland annat vara elverktyg som skruvdragare och sågar.

– Stölderna utförs både av lokala så kallade vaneförbrytare men också av utländska ligor.

LÄS MER: Bröt sig in på byggarbetsplats i Skeppshult

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.