• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

I klippet ovan berättar de ansvariga mer om hälsocenter i Vetlanda. Foto: Simon Fredling Jack/SVT

Vetlandabor ska kunna få hälsosammare vanor

Publicerad

I september öppnar ett hälsocenter i Vetlanda. Syftet är att deltagarna ska hitta motivation och inspiration för ”måbra-aktiviteter” som passar just dem. Initiativet kommer från regionen och planen är att liknande verksamheter ska startas i länets alla kommuner.

Hälsocenter kommer att vara kopplad till badhuset och drivs i samarbete med kommunens folkhälsosamordnare.

– Jag tycker att det känns fantastiskt bra och jag ser mycket fram emot att öppna verksamheten och komma igång, säger Morgan Miledal, folkhälsosamordnare i Vetlanda.

Hälsocenter kommer att samarbeta med föreningslivet i kommunen, och friskvård kan komma att bedrivas även på andra träningsanläggningar eller på arbetsplatser.

– Det kan ju också vara många människor i arbetslivet som behöver stöttning med levnadsvanor. Vi kommer inte vara en konkurrerande verksamhet mot det som finns utan en samverkanspart, säger Morgan Miledal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.