Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Carina Klahr och sonen Oscar tycker att det har varit roligt med uppståndelsen som Pumba skapat sedan han blev rikskändis. I klippet berättar de hur han har det idag. Foto: Kristin Renulf/ SVT och Carina Klahr

Vildsvinskultingen blev rikskändis – besöker fortfarande gården

Uppdaterad
Publicerad

Strax före jul blev den lilla vildsvinskultingen i kohagen utanför Aneby rikskändis. Sedan dess har en stadig ström av människor besökt gården för att få en skymt av Pumba och hans vänner. Och Pumba kommer fortfarande till gården, men han blir allt mer tillbakadragen.

Det har gått nästan ett halvår sedan vildsvinskultingen första gången dök upp i kohagen där han snabbt fick ett särskilt band till highland cattlen Maja. Och mycket har hänt sedan historien om det udda gänget blivit känd.

– Det kommer folk i stort sett varje helg som vill se både Pumba och korna. Och gänget har fått ett eget instagramkonto, säger Carina Klahr.

Över 1500 följare

Kontot har i dagsläget drygt 1 500 följare och kommentarer har kommit ända från Spanien.

Vad säger du om uppståndelsen som blivit?

– Det är bara roligt. Jag tror att människor behöver något sådant här i coronatider.

Tar allt längre rundor

Men ju äldre Pumba blir desto mer skygg blir han. Han kommer fortfarande till gården i stort sett dagligen, men tar också allt längre vändor inåt skogen. Något som Maja har haft svårast att acceptera.

– I början när han tog sina vändor stod hon och råmade hela dagarna. Men nu har hon lugnat sig lite.

Och hur känns det för er att han blir mer skygg?

– Han kommer och går som han vill, det är ju ett vildsvin så det är inte mycket att göra åt. Men det skulle kännas jättetråkigt om han försvann helt, säger Carina Klahr.

Pumbas nya familj består av fyra highland cattle. Maja till vänster är bästisen. Foto: Kristin Renulf / SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.