Villan i Malmbäck blev övertänd. Ingen person kom till skada. Foto: Mattias Landström

Villa förstörd i brand i Malmbäck – polisen utreder mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Malmbäck, Nässjö, förstördes av brand natten mot lördag. Ingen person skadades men polisen utreder misstänkt mordbrand.

Enligt polisen kom först larm om rökutveckling från byggnaden. När räddningstjänst kom fram var det en fullt utvecklad brand. Ingen person har kommit till skada enligt polisen, som inlett en förundersökning om mordbrand. 

Räddningstjänsten uppger att man satte in räddningsstyrkor från Malmbäck, Nässjö, Forserum, Bodafors, Vaggeryd, Jönköping och Norrahammar, med ett 30-tal personal, tillsammans med ambulans och polis.

Branden medförde risker för byggnadens bärande konstruktion, så släckarbetet fick utföras utifrån från marken och från höjdfordon, uppger räddningstjänsten.

På söndagens förmiddag genomfördes en kriminalteknisk undersökning, och polisen rubricerar även fortsatt händelsen som misstänkt mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.