Isac Wetterö, ordförande i JVSK, är glad över att Jönköping nu äntligen har en wakeboardpark mitt i centrala Jönköping. Foto: Philip Naskret/SVT

Jönköpings första wakepark invigs

Uppdaterad
Publicerad

Nu får Jönköping sin första wakeboardpark. I Munksjön i centrala Jönköping invigs under lördagen en 185 meter lång och 30 meter bred bana nu. Det är overkligt att den äntligen står här, säger Isac Wetterö, ordförande i Jönköpings vattenskidklubb.

De som passerat Munksjöns östra strandkant har inte kunnat undgå bygget av den nya wakeboardparken. Kultur- och fritidsförvaltningen är huvudman för anläggningen. Drift och underhåll står Jönköpings vattenskidklubb för.

– Det handlar om en så kallade kabelpark, som nästan är helt ljudlös, så det är en positiv satsning sett ur både miljö- och bullerhänseende jämfört med att åka vattenskidor efter båt. Dessutom får vi ännu en attraktion som bidrar till mer liv och rörelse på sjön här i Jönköping, säger Martin Gårlin, avdelningschef för idrott och förening i Jönköpings kommun.

Sedan tidigare finns en liknande kabelbana och wakepark i Tranås. Den invigdes på Svartån mitt i centrala Tranås förra sommaren. Under lördagen är det Jönköpings tur. Det blir uppvisningar och festliga aktiviteter och möjlighet att testa för dem som vill och vågar.

Isac Wetterö, ordförande i Jönköpings vattenskidklubb, är en av dem som arbetat i flera år för att Jönköping ska ha en egen wakeboardpark.

– Det är jätteroligt att den står här nu. Vi hoppas att allmänheten kommer förbi och provåker.

Kan vem som helst åka?

– Ja man kan iallafall försöka, skrattar Isac.

Se satsningen i Jönköping i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.