Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under lördagen öppnar Wanja Djanaieffs nya utställning på Vandalorum i Värnamo. Foto: Jasmin Akbarzadeh/SVT

Textilformgivaren Wanja Djanaieff visar upp sitt liv i Värnamo

Publicerad

Under lördagen öppnar textilformgivaren Wanja Djanaieff upp sin nya utställning på Vandalorum i Värnamo. Det är en färgsprakande utställning som visar delar från hela hennes 60-åriga yrkesliv.

– Jag började på konstfack som 16-åring och sen har mitt yrkesliv bara rullat på, säger textilformgivaren Wanja Danaieff med ett leende.

Utställningen som heter ”Wanja Djanaieff och hennes tjugotvå älsklingsfärger”  innehåller inslag från olika delar av Wanjas 60-åriga yrkesliv. I utställningslokalen kommer bland annat tyger och kläder som hon formgivit att hänga ner från taket.

Mycket färg en gemensam nämnare

Hela utställningen är fylld av färg i olika nyanser, något som Wanja menar har varit en viktig gemensam nämnare genom hela hennes yrkesliv.

– Jag älskar färg och har alltid gjort. Jag vill sprida känsla och glädje med den här utställningen, att allt inte är så tråkigt jämt, säger hon.

Vill inspirera unga

Wanja Djanaieff vill inspirera yngre tjejer att våga satsa. Hon hoppas att genom att visa upp sitt liv och vad hon har åstadkommit, kunna få andra tjejer att tro på sig själva och få dem att våga satsa på sina drömmar.

I klippet ovan berättar Wanja om sin utställning och hur hon med den vill inspirera andra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.